01

Τηλέφωνο Βλαβών

2410 687 210 (εργάσιμες ημέρες & ώρες)
2410 687 220 (24ωρη εξυπηρέτηση)

 
02

Κοινωνικό Τιμολόγιο

2410 687 148
2410 687 179

 
01

Τηλέφωνο Βλαβών

2410687210(εργάσιμες ημέρες & ώρες)
2410687220(24ωρη εξυπηρέτηση)

 
02

Κοινωνικό Τιμολόγιο

2410 687 148

Ενημέρωση

Γενικές Ανακοινώσεις, Ενημέρωση Προμηθειών, Ημερίδες & Εκδηλώσεις, Κοινωνικές Δράσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ MUHA ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ MUHA ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκτύπωση E-mail

Στις 28-30 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Λάρισα η 5η συνάντηση των εταίρων του έργου με τίτλο “MULTIHAZARD FRAMEWORK for WATER RELATED RISKS MANAGEMENT” και ακρωνύμιο “MUHA” την οποία διοργάνωσε η ΔΕΥΑ Λάρισας. Στη συνάντηση του έργου συμμετείχαν εταίροι από 6 χώρες (Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα) καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταίρων. Από την Ελλάδα συμμετέχει η ΔΕΥΑ Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποτελεσματική διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων στη διαχείριση υδατικών πόρων, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω ενός μηχανισμού ετοιμότητας, αντίδρασης και ανασυγκρότησης που θα εφαρμοστεί σε διαφορετικά επίπεδα συνεργασίας σε φορείς στις χώρες της περιοχής της Αδριατικής-Ιονίου. Πιο συγκεκριμένα, το έργο MUHA στοχεύει στη σύνδεση των κινδύνων στον κύκλο του νερού με την υφιστάμενη ικανότητα αντιμετώπισής τους από εθνικούς, διμερείς και ευρωπαϊκούς μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Παράλληλα, στοχεύει στην αντιμετώπιση τεσσάρων κατηγοριών κινδύνων που σχετίζονται με τους υδατικούς πόρους: ακούσια πρόκληση ρύπανσης, πλημμύρες, ξηρασία και αστοχία των υποδομών λόγω σεισμών.

Την 1η ημέρα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα οικονομικής διαχείρισης του έργου ενώ παρουσιάστηκαν τα παραδοτέα των εταίρων σχετικά με το πακέτο εργασίας «Ανάπτυξη στρατηγικής και σχεδίου δράσης». Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την βελτίωση της δια υπηρεσιακής λειτουργίας των εμπλεκομένων φορέων στον τομές της ύδρευσης και οι συστάσεις για βέλτιστες δομές διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο στον τομέα της ύδρευσης.

Την 2η ημέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε τεχνική επίσκεψη στη λίμνη Πλαστήρα. Κατά τη διάρκεια της τεχνικής επίσκεψης οι εταίροι του έργου επισκέφθηκαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Ν. Πλαστήρα και τον Σύνδεσμο Ύδρευσης δήμων Καρδίτσας και λοιπών δήμων και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. Κατά την ξενάγηση στελέχη του ΤΟΕΒ Ταυρωπού παρουσίασαν τις δράσεις τους και τα έργα του οργανισμού.

Την 3η και τελευταία ημέρα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο πακέτο εργασίας «Διαδικασίες αξιολόγησης πολλαπλών κινδύνων» και την χρήση της εργαλειοθήκης WASSP-DSS που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση κινδύνων. Παρουσιάστηκαν τα παραδοτέα των εταίρων σχετικά με τα πακέτα εργασίας «Πιλοτικές εφαρμογές και ανάλυση αποτελεσμάτων» και «Επικοινωνία». Τέλος πραγματοποιήθηκε προγραμματισμός των δράσεων του έργου για την επόμενη περίοδο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VB AdriaticIonian ADRION 2014‐2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://muha.adrioninterreg.eu/

1

2muha

3muha

 


Πατήστε enter για να ξεκινήσει η αναζήτηση

ΔΕΥΑΛ

Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης & Αποχέτευσης Λάρισας

Τέρμα Τυχερού Τ.Κ. 41222, Λάρισα
Fax: +30 2410 687 144
[email protected]
[email protected]

Ωράριο Λειτουργίας Ταμείου

Δευ - Παρ
07:00 π.μ. - 13:30 μ.μ.
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

CEO