Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στην Κύπρο αποστολή της ΔΕΥΑΛ με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Στην Κύπρο αποστολή της ΔΕΥΑΛ με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) με επικεφαλής τον πρόεδρό της και δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τα Γραφεία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, με σκοπό την ανανέωση της παλαιότερης συνεργασίας των φορέων ύδρευσης αποχέτευσης της Λάρισας και της πόλης της Λεμεσού.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α.Λ και των  Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (Σ.Υ.Λ), και Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (Σ.Α.Λ.Α.) έχει αντικείμενο την ανταλλαγή εμπειριών για τη διαχείριση οργανισμών νερού και τεχνολογικών ζητημάτων ύδρευσης - αποχέτευσης . Επίσης προβλέπεται η από κοινού προετοιμασία για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και  για την προώθηση προτάσεων για χρηματοδότηση έργων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων από τα στελέχη των τριων φορέων, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ.Νίκο Νικολαϊδη, όπου συζητήθηκαν ζητήματα αυτοδιοίκησης που αφορούν τους Δήμους της χώρας μας καθώς και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε μια σημαντική μεταρρύθμιση για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Η αποστολή της ΔΕΥΑΛ αποτελούνταν επίσης από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ κ.Δημήτρη Μαβίδη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Σαββοργινάκη και τη Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κα. Αννα Ζαχίδου. Στις συναντήσεις στα γραφεία του Σ.Υ.Λ. παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικολαϊδης, μέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Λ.,  ο Γενικός Διευθυντής του Σ.Υ.Λ. κ. Σωκράτης Μεταξάς και ο Γενικός Διευθυντής του Σ.Α.Λ.Α κ Γιάννης Τσουλόφτας και Τεχνικά Στελέχη των Υπηρεσιών Ύδρευσης Αποχέτευσης

2

3