01

Τηλέφωνο Βλαβών

2410 687 210 (εργάσιμες ημέρες & ώρες)
2410 687 220 (24ωρη εξυπηρέτηση)

 
02

Κοινωνικό Τιμολόγιο

2410 687 148
2410 687 179

 
01

Τηλέφωνο Βλαβών

2410687210(εργάσιμες ημέρες & ώρες)
2410687220(24ωρη εξυπηρέτηση)

 
02

Κοινωνικό Τιμολόγιο

2410 687 148

ΔΕΥΑΛ

Σύγχρονη , με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

Πρόγραμμα Ενημέρωσης

Από το 2006 η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ξεκίνησε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής την πραγματοποίηση ενός προγράμματος ενημέρωσης των παιδιών σχολικής ηλικίας για το νερό.

Η ενημέρωση γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες και αφορά το έργο της ύδρευσης και αποχέτευσης στην πόλη της Λάρισας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μελλοντικών υπεύθυνων καταναλωτών, που θα αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη το ζήτημα της προστασίας των υδάτινων πηγών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα παιδιά ενημερώνονται για τις πηγές εξεύρεσης και την διαχείριση του νερού , για τους τρόπους που χρησιμοποιούνται για να γίνει πόσιμο και ασφαλές για χρήση, για το δίκτυο που το διοχετεύει στην πόλη, για τα αποθέματα και τις προσπάθειες που γίνονται για εξεύρεση νέων πηγών, για το δίκτυο αποχέτευσης και τον Βιολογικό Καθαρισμό και τους μεταφέρεται η ανησυχία για το μέλλον ώστε να ενεργοποιηθεί στη συνείδησή τους το αίσθημα της ατομικής ευθύνης στο θέμα της μελλοντικής έλλειψης νερού στον πλανήτη.

Σε κάθε συνάντηση επιδιώκεται η ζωηρή συμμετοχή των παιδιών στη συζήτηση και διδάσκονται πρακτικοί τρόποι για εξοικονόμηση νερού στην καθημερινή ζωή. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρονται, μέσω των παιδιών, οι κανόνες αυτοί και στους ενήλικες, των οποίων η άμεση προσέγγιση είναι δυσκολότερη.

δευαλ προγραμμα ενημερωσης

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η ενημέρωση της τετάρτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης και σήμερα εξελίσσεται η ενημέρωση των γυμνασίων.

Οι τάξεις εναλλάσσονται σε κάθε κύκλο ενημέρωσης, ώστε να καλύπτονται όλες οι ηλικίες και το κάθε παιδί να συμμετέχει στο πρόγραμμα αρκετές φορές ως την ενηλικίωσή του.

Από την έναρξη του προγράμματος αυτού μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε μία σταθερή μείωση της κατανάλωσης του νερού κατά 5%, γεγονός που έπεισε τη ΔΕΥΑΛ ότι το πρόγραμμα ενημέρωσης των παιδιών για το νερό πρέπει να ενταχθεί στις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης, δηλαδή να συνεχιστεί εσαεί.

Σήμερα το πρόγραμμα εξελίσσεται σε χώρους των σχολείων ή στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Η ΔΕΥΑΛ στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών της πόλης, επισκέφτηκε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης και συγκεκριμένα τους μαθητές της Ε' δημοτικού, όπου παρουσίασε ένα ενημερωτικό πρόγραμμα για την διαχείριση του νερού, τον τρόπο υδροδότησης της πόλης αλλά και την ιστορία και το έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Την ίδια χρονιά, επισκεφτήκαμε όλα τα γυμνάσια της πόλης και συγκεκριμένα απευθυνθήκαμε στους μαθητές της Β' γυμνασίου. Ακόμη, ενημερώσεις και παρουσιάσεις γίνανε στα Ειδικά σχολεία της Λάρισας και στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας.

Η ΔΕΥΑΛ, την ίδια χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νερού στις 22 Μαρτίου αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της ομάδες μαθητών από Δημοτικά Σχολεία της Πόλης. Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν εργασίες και ζωγραφιές που είχαν προετοιμάσει με θέμα το νερό και το περιβάλλον.

Την επόμενη χρονιά, η ΔΕΥΑΛ εντατικοποίησε την προσπάθεια της για την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Συνέχισε τις επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Το σχολικό έτος 2007-2008 επισκεφθήκαμε τα ακόλουθα γυμνάσια: 1ο, 6ο, 7ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο γυμνάσιο. Τέλος, το 8ο γυμνάσιο επισκέφθηκε τον χώρο της ΔΕΥΑΛ.

Στις 22 Μαρτίου 2008, Παγκόσμια Ημέρα του νερού, η ΔΕΥΑΛ με την συνεργασία καθηγητών εικαστικής τέχνης καθώς και την Δ/νση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας οργάνωσε στις εγκαταστάσεις της εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα το νερό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από τα παρακάτω σχολεία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, 29ο Δ.Σ., 6ο Δ.Σ., Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, Διθέσιο Ειδ. Δημ. Σχολείο Λάρισας με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (προβλήματα αυτισμού). Η σχολική χρονιά και το πρόγραμμα ενημέρωσης της ΔΕΥΑΛ ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος η ΔΕΥΑΛ φιλοξένησε το λαογραφικό μουσείο Λάρισας και τον σύλλογο φίλων του Πηνειού που οργάνωσαν στο χώρο μας μια εκδήλωση για τους μικρούς μαθητές. Το τριήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε με τη γιορτή βράβευσης των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στο εργαστήρι ζωγραφικές στις 22 Μαρτίου.

Για το σχολικό έτος 2008-2009 η ενημέρωση ολοκληρώθηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Λάρισας.

Με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος γι' αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Λ με την Α'Βάθμια Εκπαίδευση και εκπροσώπους των δημοτικών σχολείων. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας, ανταλλάχθηκαν ιδέες και έγιναν προτάσεις για την εξέλιξή του.

deyal enimerosi mathitwn 1Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009 στις 10 π.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου, από την Διεύθυνση Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας και την Δ.Ε.Υ.Α.Λ. με θέμα "Τα παιδιά γιορτάζουν το περιβάλλον". Η γιορτή αυτή έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας, έκθεση κατασκευών και ζωγραφικών έργων των παιδιών, απονομή βραβείων σε έργα που επιλέχθηκαν από επιτροπή καλλιτεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Τα δημοτικά σχολεία ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην πρόσκληση της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και δημιούργησαν εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής και κατασκευές για τη φύση, τον πλανήτη και την προστασία του.

Για το σχολικό έτος 2009-2010 η ενημέρωση ολοκληρώθηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Λάρισας.

deyal enimerosi mathitwn 2

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2010
"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, το πρωί, στην Πλατεία Ταχυδρομείου εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παρακάτω δημοτικά σχολεία της πόλης:

1o, 6o, 8o, 18o, 25o,28o,32o,33o,35o,36o,42o, και Σχολή Καραβάνα.

Τα παιδιά ζωγράφισαν με φαντασία πάνω σε εννέα μεγάλες τρισδιάστατες κατασκευές που παρίσταναν την σταγόνα του νερού. Τις κατασκευές δημιούργησαν οι εικαστικοί καθηγητές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Νατάσα Γιαλαμά, Στέργιος Λάσκαρης, Άννα Τζίκα, Κατερίνα Σταυροθεοδώρου, Γιώργος Καλαμάρας, Βασίλης Νάστος και Αντώνης Καρακωνσταντάκης.

Κατόπιν όλα τα παιδιά με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Λαρισαίων περιηγήθηκαν στους δρόμους του κέντρου της πόλης και διαδήλωσαν την απόφασή τους να αγωνίζονται συνεχώς και να καταβάλλουν οποιαδήποτε προσπάθεια για να αντιστρέψουν τις άσχημες προοπτικές για το περιβάλλον σε μέλλον ελπιδοφόρο γεμάτο ζωή.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν να αγωνίζονται με όποιον τρόπο έχουν για να έχουν ένα περιβάλλον καθαρό για τα ίδια αλλά και τις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την χορωδία του 33ου δημοτικού σχολείου υπό την διεύθυνση του δασκάλου τους μουσικού Επαμεινώνδα Μανδηλά.

δευαλ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
δευαλ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
δευαλ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ
δευαλ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2014

Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για το πολυτιμότερο συστατικό της ζωής που τείνει πλέον να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και της αλόγιστης χρήσης του από τον άνθρωπο.

Με το σύνθημα «μην σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην το στερηθείς αύριο», το 1992 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 22 Μαρτίου ως ημέρα υπενθύμισης της σημασίας του νερού για το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και ως ημέρα κοινωνικού προβληματισμού.

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή η ΔΕΥΑΛ σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Λάρισας, επιχείρησε με τους μικρούς μας μαθητές να ευαισθητοποιήσει τα σχολεία αφ' ενός μέσω προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με το νερό και αφ'ετέρου ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό γραπτής έκθεσης –έκφρασης με θέμα: «Νερό δώρο της φύσης πηγή ζωής και πολιτισμού».

Απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Έ΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαρισαίων (Λάρισας, Γιάννουλης, Κοιλάδας, Τερψιθέας και Φαλάνης) και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού ήταν τα παιδιά:

  1. να γνωρίσουν το περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν όσο αφορά την προστασία του,
  2. να περάσουν από τη γνώση, στην προσωπική έκφραση αποτυπώνοντας γραπτά τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους,
  3. να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και ευθύνη το ζήτημα της εξοικονόμησης νερού.
  4. να γίνουν ενεργοί πολίτες, μελλοντικά υπεύθυνοι καταναλωτές.

Συνολικά συμμετείχαν 1.851 μαθητές από 31 δημόσια και ιδιωτικά σχολείου του Δήμου Λαρισαίων.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ενθουσιώδη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Οι εμπνεύσεις και οι πρωτότυπες προσεγγίσεις κατέστησαν την επιλογή πάρα πολύ δύσκολη, αποτέλεσαν όμως μια ευκαιρία δημιουργικού εποικοδομητικού προβληματισμού για την αξία του νερού.

Η επιτροπή επέλεξε με πρώτιστο κριτήριο το περιεχόμενο των έργων, τις ωραίες ιδέες και προτάσεις των μαθητών και το κατά πόσο ανταποκρίθηκαν στο ζητούμενο του θέματος, εξετάζοντας τους επικοινωνιακούς στόχους του συγκεκριμένου κειμενικού είδους καθώς και το ύψος και το είδος λόγου που χρησιμοποίησαν, και δευτερευόντως σύμφωνα με τη γραμματική του κειμένου, με την επιλογή των κατάλληλων γλωσσικών στοιχείων και γραμματικών δομών.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης και ο Διευθυντής Π.Ε. Λάρισας κ. Β. Σακελλαρίου απένειμαν στους μαθητές τα βραβεία, ποδήλατα και δωροεπιταγές για βιβλία.

Τα σχολεία από τα οποία προέρχονται τα παιδιά με τα 3 πρώτα βραβεία βραβεύτηκαν με δωροεπιταγές για ηλεκτρονικό υλικό.

  • Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Τσίντση Ελενα, τάξη Στ' (Δ.Σχ. Τερψιθέας)
  • Β' ΒΡΑΒΕΙΟ: Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία, τάξη Ε' (Δ.Σχ. Φαλάνης)
  • Γ΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Χατζόπουλος Λάμπρος, τάξη Δ' (19° Δ.Σχ. Λάρισας)
  • Δ΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Βαιούλη Μαρία, τάξη Στ' (Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου)
  • Ε΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Μπαρσάκης Ηλίας, τάξη Δ' (33ο Δ.Σχ. Λάρισας)
  • Στ΄ΒΡΑΒΕΙΟ: Τζώτζου Έλενα (Ειδικό Δ.Σχ. Γιάννουλης)

Στην εκδήλωση συμμετείχε με τραγούδια για το νερό η χορωδία του 6ου Δ.Σχολείου Λάρισας, υπό την διεύθυνση της μουσικού του σχολείου κας Ράνιας Τσοχατζή.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν διάφορα δρώμενα από τα δημοτικά σχολεία που πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Image

Η ΔΕΥΑΛ έχει πάντα, ως κύρια επιδίωξη, την εξασφάλιση υδατικών πόρων και την παροχή υγιεινού νερού. Αυτό τον στόχο τον έχει πετύχει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Η Λάρισα δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα υδροδότησης και το νερό που τρέχει στις βρύσες της είναι άριστης ποιότητας.

Πατήστε enter για να ξεκινήσει η αναζήτηση

ΔΕΥΑΛ

Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης & Αποχέτευσης Λάρισας

Τέρμα Τυχερού Τ.Κ. 41222, Λάρισα
Fax: +30 2410 687 144
[email protected]
[email protected]

Ωράριο Λειτουργίας Ταμείου

Δευ - Παρ
07:00 π.μ. - 13:30 μ.μ.
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

CEO